Maso očistíme, naporcujeme na menší díly, i stehna rozdělíme na vrchní a spodní část, osolíme. Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme ze všech stran, pak maso vyjmeme, a ve výpeku osmažíme dosklovata nejprve pokrájené cibule, pak přidáme krátce osmažit i očištěnou pokrájenou papriku a chilli papričku (bez jádřinců!). Přidáme okapané zelí (neproplachujeme!) a nastrouhaný zázvor. Vše jemně osolíme, promícháme a dáme do pekáčku.
Na zelí poklademe osmažené porce kuřete, podlijeme trochou vody nebo vývaru, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě cca 60 minut, pak odklopíme, dle potřeby podléváme a dopečeme doměkka a dozlatova.
Podáváme nejlépe s rýží nebo bramborovou přílohou.
Na dno pekáčku dáme anglickou slaninu, na to syrové brambory nakrájené na kostky. Osolíme, okmínujeme. Na brambory dáme…
více o Kuře na zelí zase jinak
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.…
více o Drožďové knedlíčky do polévky