Strouhaný sýr smícháme se žloutkem, na kousky nakrájenou šunkou, strouhankou, opepříme, osolíme, vmícháme opatrně sníh z bílku. Uděláme hustší těsto, z něhož vytvoříme menší kuličky, které obalíme ve strouhance.
Pokud jsou kuličky moc tuhé, přidáme trošku smetany. Osmažíme ve friťáku či na pánvi.
Příloha – vařené či opékané brambory, případně francouzská bageta. Výborné k dobrému suchému bílému vínu.
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.