Rozmíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva, škrobovou moučkou a nastrouhanou citronovou kůrou.
Ušlehejte sníh z bílků a citronové šťávy. Zašlehejte do něj po částech pískový cukr, vmíchejte do něj opatrně žloutky a moučnou směs.
Plech vyložte papírem na pečení, posypte ho lehce moukou. Lžící na něj dělejte z těsta malé hromádky, lehce je „zplacaťte“, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte 10– 15 minut.
Vychladlé lívance potřete hustou zakysanou smetanou nebo sladkou šlehačkou a posypte lesními plody (maliny, ostružiny, jahody, borůvky). Pokud by vám koupené lesní ovoce přišlo moc drahé, nahraďte ho dobře okapaným kompotovaným.
V míse promícháme nejprve všechny tekuté suroviny. Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme…
více o Bublanina s lesním ovocem
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený…
více o Blesková roláda s pudinkem
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší)…
více o Zeleninová polévka s drobením