Do misky vložíme rozdrobené kvasnice, do kterých nalijeme vlažnou minerální vodu, olivový olej a sůl.
Dobře promícháme a nalijeme do misky s moukou. Teď nastává část, kdy se vám těsto zdá suché, ale nic nepřidáváme, žádnou vodu ani žádnou mouku, ingredience jsou postaveny na přesném množství a neměníme je. S těstem si musíte pohrát, dokud nebude vláčné a nebude se lepit, vše musíte zpracovat, chvíli to potrvá.
Vypracované těsto rozdělíme na 4 díly, které vložíme na tác, přikryjeme fólii a dáme do lednice odpočívat na 12 hodin.
Tento krok smíte vynechat, ale těsto nebude takové!
Po odležení vytaháme, vyválíme nebo vytvarujeme placku, která je opravdu, ale opravdu tenká.
Připravíme si plech, na který kápneme olivový olej, rozmažeme a vložíme krásnou vláčnou tenkou placku. Potřeme naší rajčatovou omáčkou, poklademe mozzarellou nakrájenou na plátky, bazalkou a nakonec zakápneme olivovým olejem.
Poté vložíme do trouby (nejlépe horkovzdušné) a pečeme při 180 stupních 15 minut.
Po 15 minutách můžeme ihned podávat.
DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ! Na pizzu nepatří eidam a už vůbec ne kečup.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou