Připravíme kvásek (droždí, cukr, trochu vody, trochu mouky). Přikryjeme a necháme vykynout na teplém místě. Pak prosejeme mouku do mísy, přidáme kvásek, olej, zbytek vody a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Po vykynutí jestě těsto propracujeme.
Rozdělíme těsto na několik částí a každou část rozválíme na placku (ne moc tenkou). Nakrájíme zeleninu a salám na kostičky, přidáme nastrouhaný sýr, kečup a koření. Vše dobře promícháme. Na polovinu placky pokládáme směs, okraje potřeme olejem. Těsto přehneme na půl, aby nám vznikl půlkruh, okraje pevně stlačíme k sobě.
Naplněné kapsy dáme na plech vyložený pečicím papírem a povrch potřeme rošlehaným vajíčkem nebo jen potřeme olejem. Pečeme asi 20 minut, až je těsto dozlatova upečené.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy