Z mouky, droždí, lžíce cukru a dvou lžic mouky necháme vzejít kvásek. Do mísy vysypeme zbylou mouku, přidáme žloutky, cukr, máslo se sádlem, smetanu, sůl, kůru, rum. Přilijeme kvásek, vypracujeme těsto a necháme vykynout. Pak ho rozválíme, rozkrájíme na čtverečky, přidáme náplně, zabalíme a necháme 10–15 minut kynout.
Pak koláčky obalíme ve směsi žloutků s 50 g másla a pak v oříškové drobence (smíchané ze zbylých přísad). Pečeme na plechu s pečicím papírem v předehřáté troubě asi 20–25 minut (dle velikosti koláčků).
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Piškot:
Ušleháme vejce s cukrem a poté přidáme hl. mouku. Piškotové těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do…
více o Zákusek Hrk hrk (rychlovka)