Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu (stolu). Rádýlkem (nožem) nařežeme obdélníky velké cca 15×5 cm. Na každý obdélník dáme lžičku povidel. Těsto přehneme přes hromádku povidel a vidličkou pevně přitiskneme horní a spodní těsto k sobě. Pokud jsou povidla příliš řidká, můžeme je zahustit rozdrcenými piškoty nebo perníkem. Kapsičky dáme na plech s pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova.
Kapsičky můžeme posypat krupicovým cukrem ještě před pečením (zkaramelizuje). Po upečení jemně posypeme moučkovým cukrem (nemusíme).
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka