Prdelačka z jelítka – jíšková

2.9

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule malá nebo jen půlka
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • sádlo nebo olej
    • 1,5
      lžíce hladká mouka 1–1,5
    • 2
      lžička majoránka
    • 500
      ml vývar nebo bujón
    • 1
      ks kroupové jelito cca 200 g
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

  • Na sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, kterou zaprášíme hladkou moukou. Necháme ji zpěnit a zrůžovět. Jelito vymačkáme ze střívka, promícháme s cibulkovou jíškou a přilijeme vývar. Povaříme, dochutíme solí, pepřem, rozetřeným česnekem a majoránkou. Podáváme s čerstvým pečivem.
  • Do polévky můžeme přidat vařené kroupy nebo rýži.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: