Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a příslušného množství prvního pudinkového prášku (cca 20 g) uvaříme krém – osladíme ho jen minimálně nebo vůbec ne. Do uvařeného krému vmícháme opatrně mandarinky.
Směs nalijeme do mísy vypláchnuté studenou vodou a necháme trochu vychladnout. Ze zbylých pudinkových prášků (1 ks + 17 g), mléka a cukru podle chuti uvaříme pudink.
Ztuhlou mandarinkovou směs poklademe piškoty (plátky zbylého pečiva) namočenými v rumu nebo likéru a zalijeme pudinkem. Necháme vychladit.
Moučník porcujeme lžící nebo ho můžeme zkusit vyklopit na talíř jako bombu.
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na…
více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně