Lístkové těsto rozdělíme na 2 poloviny, první rozválíme a přeneseme na plech vypláchnutý studenou vodou. Těsto potřeme rozpuštěným máslem. Na suché pánvi dozlatova opražíme strouhanku a nasypeme ji na těsto.
Na to rozprostřeme jablka, posypeme ořechy, rozinkami, poprášíme skořicí a posypeme 1 vanilkovým cukrem. Uvaříme krém a ještě horký nalijeme navrch.
Nakonec rozválíme druhou placku, přeneseme ji na krémovou vrstvu, potřeme rozšlehaným vejcem a v předem hodně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové