Rybíz přebereme, opláchneme a okapaný ho vidličkou obereme a posypeme lžící mouky. Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Jak se cukr rozpustí, přišleháme vejce. Mouku promícháme s mandlemi a kypřicím práškem. Vše přimícháme k našlehané pěně. Vymažeme plech, troubu předehřejeme na 160 °C. Těsto rozprostřeme na plech a navrch rozdělíme rybíz. Žloutky a cukr rozšleháme ve smetaně. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přimícháme do žloutkové smetany a rybíz zalijeme. Pečeme asi 40 minut.
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme žampiony, na kousky nakrájené krabí tyčinky, pórek, osolíme, opepříme, okořeníme…
více o Rizoto z krabích tyčinek
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát