Rybízový koláč ze zakysané smetany

2.5

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 180
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 240
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1,5
      ks prášek do pečiva
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 300
      g červený rybíz
    • 170
      g cukr
  • Poleva
    • 100
      g měkký tvaroh
    • 100
      g lučina
    • 100
      g cukr
  • Na ozdobu
    • 20
      ks červený rybíz

Postup přípravy receptu

  • Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, sůl, smetanu a mouku smíchanou s kypřicím práškem.
  • Vypracujeme těsto a vmícháme rybíz obalený v hladké mouce.
  • Pečeme ve formě při 170 °C asi 40–50 minut.
  • Tvaroh s lučinou a cukrem vyšleháme a vzniklou polevou potřeme vychladlý dort a necháme zatuhnout.
  • Povrch ozdobíme trochou rybízu.
Zařazení: Koláče Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: