Rychlý ovocný koláč ze zakysané smetany

3.05

hodnoceno: 22
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks vejce
    • mléko dle hustoty těsta
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 440
      g polohrubá mouka
    • tuk
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 300
      g zakysaná smetana
    • 4
      lžíce olej
    • žmolenka
    • čerstvé ovoce jahody, rybíz, borůvky...
    • 200
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Vejce smícháme v míse s cukry, přidáme olej, smetanu, mouku s práškem do pečiva a řádně promícháme. Pokud jsme měli hodně hustou smetanu, budeme možná potřebovat trochu mléka na zředění těsta.
  • Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme. Na těsto poklademe čisté, okapané ovoce. Koláč posypeme žmolenkou a dáme péct do předehřáté trouby dozlatova. Těsto se začne odlepovat od okrajů plechu, vyzkoušíme špejlí.
  • Hotový koláč necháme vychladnout, pak pokrájíme a před podáváním můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.
Zařazení: Koláče Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: