Všechny přísady na těsto smícháme dohromady v míse a rukou uhněteme těsto. Těsto je hotové, když se nelepí, dle potřeby přidáme ještě trošičku vody. Necháme odpočinout a zatím si připravíme náplň.
Na náplň rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a dusíme dozlatova. Potom přidáme zakysanou smetanu a lžičku hladké mouky na zahuštění, necháme přejít varem. Po vychladnutí této směsi přimícháme žloutky a dochutíme solí, pepřem. Vymažeme formu (nejlepší je kulatá na koláč nebo dortová) máslem, vysypeme hrubou moukou. Těsto rozválíme a naplníme do formy, okraje těsta je lepší zvednout kvůli náplni, která není zcela tuhá. Na těsto rozetřeme náplň a dáme péct na střední nebo vyšší stupeň, pečeme cca 40 minut. Hotový koláč poznáme dle ztmavlého těsta a zlatohnědé barvy náplně.
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Celá vejce šleháme s cukrem ve vodní lázni asi 5 minut. Poté směs odstavíme a vyšleháme do husté pěny. Lehce vmícháme…
více o Kakaová roláda s jahodami
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem