Všechny přísady na těsto smícháme dohromady v míse a rukou uhněteme těsto. Těsto je hotové, když se nelepí, dle potřeby přidáme ještě trošičku vody. Necháme odpočinout a zatím si připravíme náplň.
Na náplň rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a dusíme dozlatova. Potom přidáme zakysanou smetanu a lžičku hladké mouky na zahuštění, necháme přejít varem. Po vychladnutí této směsi přimícháme žloutky a dochutíme solí, pepřem. Vymažeme formu (nejlepší je kulatá na koláč nebo dortová) máslem, vysypeme hrubou moukou. Těsto rozválíme a naplníme do formy, okraje těsta je lepší zvednout kvůli náplni, která není zcela tuhá. Na těsto rozetřeme náplň a dáme péct na střední nebo vyšší stupeň, pečeme cca 40 minut. Hotový koláč poznáme dle ztmavlého těsta a zlatohnědé barvy náplně.
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny