Salát buď nakrájejte nebo natrhejte na středně velké kousky do salátové mísy. Suroviny na zálivku, ideálně v pokojové teplotě, smíchejte a ručním šlehačem nebo mixérem prošlehejte tak, aby výsledná zálivka měla hustší konzistenci.
Na pánvi přidejte do oleje stroužky česneku na ochucení oleje. Česnek vyjměte a přihoďte kostičky z čerstvé bagety a nechte dozlatova opéct.
Do pánve po krutonech dejte na tenké plátky (nebo kostičky) nakrájené kuřecí maso, které jste předtím osolili a opepřili.
Salát smíchejte těsně před podáváním se zálivkou, poté přidejte kousky kuřecího masa a vyskládejte na talíře. Talíře nakonec ozdobte hoblinkami parmazánu a krutonky.
Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké…
více o Caesar salát s kuřecím masem
Všechny přísady smícháme v míse. Nakonec vmícháme kypřící prášek. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy…
více o Bábovka s kysanou smetanou
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na…
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Tortilly nahřejeme v troubě nebo v mikrovlnné troubě. Když jsou teplé, naklademe na ně Guacamole, (přísady nakrájíme na…
více o Mexické placky Tortillas
Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibuli, třeným…
více o Jednoduché plněné zelné listy