Lístky salátu omyjte a osušte. Natrhejte je na menší kousky a spravedlivě rozdělte do čtyř misek.
Omáčku připravte následovně: V kastrůlku na středním ohni rozpusťte máslo. Když začne pěnit, vsypejte mouku a důkladně promíchejte, aby vám vznikla hladká jíška. Sejměte ze sporáku a mimo oheň vlijte za stálého míchání studenou smetanu.
Vraťte na sporák a do vzniklé omáčky vmíchejte sýr. Pokud je to nutné, osolte a okořeňte, nechte trochu prochladnout a vlažnou omáčkou přelijte porce salátu. Navrch položte vejce, ozdobte bylinkou a kvítky.
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu).…
více o Jablečný koláč s pudinkem
Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce…
více o Jarní ředkvičková pochoutka