Uleženou masovou náplň zabalíme do listů a vytvoříme závitky v podobě španělských ptáčků. Do kastrolu dáme tuk, osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme kmín a papriku, navrstvíme polovinu zelí, poklademe závitky a přikryjeme druhou polovinou zelí. Zalijeme vodou, přidáme koření a opatrně posolíme. Dusíme pod pokličkou asi 1 hodinu. Pak závitky opatrně vyjmeme, z tuku a mouky uděláme jíšku a zahustíme. Na talíř klademe zahuštěné zelí, pak položíme závitek a přelijeme zakysanou smetanou. Příloha: bílý chléb.
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve…
více o Obrácené řízky od babičky
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky