g
kuřecí maso
nebo vepřového (déle se dusí), případně obojí
podravka
5
ks
jablka
4–5 (i loňská z mrazáku)
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kousky. Pokud máme dva druhy, na másle osmažíme první vepřové, když změkne, přidáme kuřecí. Při smažení maso osolíme, opepříme. V druhé pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejeme máslo, přidáme pórek a jablka nakrájená na malé kousky.
Dusíme, dokud nezměknou a nepustí šťávu. Pak přimícháme maso. Na trošce másla opečeme nakrájené krabí tyčinky, přidáme do pánve a ještě prohřejeme.
Jako přílohu podáváme kari rýži nebo vařené brambory.
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme…
více o Banánová bleskovka – dort