Ve vodě si rozmíchejte kakao, za stálého míchání přiveďte k varu (zhoustne to), povařte cca 1 minutu a nechte řádně prochladnout.
Utřete máslo s cukrem do pěny a po troškách přidávejte svařené kakao (poněkud zřídne).
Na dno hranaté formy dejte piškoty a lžící poklaďte krémem. Vrstvy střídejte, poslední je krém. Nechte v lednici do druhého dne. Před podáváním ozdobte šlehačkou, jahodou a lístkem máty.
Lze použít i dětské piškoty. Krém je možné nalít najednou, ale to se potom piškoty „sdružují“ a krém se mezi ně nedostane.
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát