Sedmihradské zelí (vrstvené)

1.33

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule větší
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce sádlo
    • 50
      g slanina
    • 100
      g rýže uvařená napůl
    • 150
      g klobása debrecínská
    • 0,2
      l zakysaná smetana krémová 18 %
    • 1
      kg kysané zelí
    • 400
      g vepřová plec
    • 1
      ks uzené koleno nebo 2 uzené nožičky
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  • Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami. V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky nakrájené maso s třeným česnekem, osolíme a zvolna dusíme. Slaninu nakrájíme a vyškvaříme. Klobásu nakrájíme na tenké plátky. Rýži máme uvařenou do poloměkka (10 minut a scedit). Měkké koleno obereme z kostí a nakrájíme.
  • Do zapékací mísy nebo hlubšího kastrolu dáme vrstvu zpola dušeného zelí bez šťávy. Na něj dáme vrstvu klobásových plátků, pokapeme slaninou i se škvarečky. Na klobásu přijde opět vrstva zelí, posoleného a posypaného mletou paprikou a politého částí smetany. Další vrstva je rýže. Na ni přijde dušené vepřové maso a nakonec opět zelí. Všechno zalijeme zbytkem smetany a pečeme v troubě 3/4 hodiny.
Zařazení: Rýže Vepřové Uzeniny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: