Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kterou osmažíme na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile je maso opraženo, přihodíme červenou papriku a chilli, po chvíli přidáme zelí a podlijeme vodou. Přidáme veškeré koření a bujon, kromě vegety, tu si necháme až na dochucení. Po 30 minutách přidáme sojové kostky a natrhané maso z 1/4 upečeného kuřete (klidně i s výpekem a kůží), Jakmile je maso měkké, zalijeme smetanou a do vřícího segedínu postupně přidáme mouku a vmícháme. Po uvaření dochutíme vegetou, popřípadě octem.
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete
Ze žloutku a ostatních surovin zpracujeme těsto, které si dáme ztuhnout na dvě hodinky do lednice. Cukroví můžeme dělat…
více o Skořicové cukroví s oříšky