Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Vmícháme papriku, necháme ji za stálého míchání rozpustit, vhodíme maso, osolíme ho a opékáme, až pustí šťávu.
Přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme 15 minut od počátku varu v tlakovém hrnci. Pak poklici polijeme vodou, čímž se sníží tlak, k masu přidáme propláchnuté a překrájené zelí, přidáme opět trochu vody, uzavřeme a dusíme asi 20 minut.
Necháme dojít, sejmeme poklici, guláš zahustíme jíškou usmaženou z másla a hladké mouky, promícháme a povaříme. Před koncem varu přidáme nahřátou smetanu (studená by se mohla srazit), dochutíme a podáváme s houskovými knedlíky.
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kterou osmažíme na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile je…
více o Segedínský guláš by sokoliczek
Vajíčka smícháme s cukrem a utřeme s máslem do pěny, přidáme i vanilkový cukr. Vmícháme mléko, mouku, kypřicí prášek a…
více o Muffiny s ovocem a čokoládou