Vepřové maso nakrájíme na kostky, na oleji zpěním enajemno nakrájenou cibulku, přidáme maso, 2 lžíce mleté papriky a orestujeme. Poté podlijeme sklenkou vody a dusíme, až je maso skoro hotové. Přidáme překrájené kysané zelí vč. láku, nové koření, bobkový list, sůl a dusíme asi 30 minut. Ve mléce rozmícháme lžíci hladké mouky, přidáme do oáčky a aještě lehce povaříme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.…
více o Vídeňské párky v těstíčku