Okrájíme vršek brokolice, zbytek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Povaříme do měkka v osolené vodě. Mezitím do mletého masa zamícháme na jemno nakrájenou cibuli, pepř, sůl, šalvěj, drcený muškátový oříšek. Polovinu brokolice vylovíme cedníkem, větší kousky dokrájíme a zamícháme do mletého masa.
Z druhé poloviny se dá uvařit polévka (namixovat, muškátový oříšek, slepičí bujón, smetana nebo mléko).
Pokud se vše moc lepí, dá se přidat trošičku vody. Uplácanou šišku sekané dáme do přikrytého pekáče (kdyby hmota moc nechtěla držet tvar, dá se jí pomoci dvojitým alobalem). Dáme péct na 120 stupňů. Po cca 40 minutách odkryjeme (vybalíme) a dopečeme. Na konec položíme na opečenou sekanou 3 plátky sýra.
Jako příloha cokoliv, na co máte chuť, např. topinky s česnekem, brambory atd.
Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládáme je na papírový ubrousek, aby vpil přebytečný olej…
více o Zapečené palačinky s brokolicí
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě