Oloupeme si cibuli, pokrájíme ji na kolečka a osmahneme na rozehřátém másle dorůžova. Přidáme celý pepř, nové koření, skořici, bobkový list, tymián, hřebíček, citronovou kůru a lžíci cukru.
Zamícháme, přisypeme mouku a necháme ji za občasného míchání zežloutnout. Přidáme rajčatový protlak (někdy stačí 1 plechovka), dobře promícháme a chvíli dusíme. Potom zalijeme hovězím vývarem (nebo osolenou vodou) a dobře povaříme. Zde dávám i hovězí maso, které pak vložím k omáčce.
Téměř hotovou omáčku podle chuti okyselíme, osolíme a případně přisladíme.
Na závěr omáčku procedíme – odstraníme tím zejména koření.
Podáváme s vařeným hovězím masem a s houskovým knedlíkem.
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a ze všech stran opečeme na másle. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibulku,…
více o Vepřové s jablky na kmíně