Skořicový pletenec podle Hrušky

2.67

hodnoceno: 3
Příprava: 210 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 0,3
      kostka máslo
    • 1
      lžička sůl
    • 4
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek mléko vlažné
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      kostka droždí
    • 2
      lžíce hnědý cukr
  • Náplň
    • 3
      lžička skořice - mletá
    • 10
      lžíce cukr krupice
    • 0,5
      kostka rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  • Všechny suroviny dáme do jedné mísy a vypracujeme si těsto. Hotové těsto necháme hodinu vykynout.
  • Mezitím si připravíme náplň. Na ni budeme potřebovat 10 lžic cukru, tři lžičky skořice a půlku másla. To vše smícháme a náplň je hotová.
  • Z vykynutého těsta vyválíme asi půlcentimetrovou placku a tu natřeme náplní. Pak vše srolujeme. Hada, který nám vznikne, rozřízneme a spleteme přes sebe. Pak jej zatočíme do kruhu. Pokud nám náplň zbyde, můžeme potřít i vršek pletence.
  • Pletenec pečeme v troubě na 180 stupňů asi dvacet minut.
Zařazení: Zákusky Záviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.