Utřeme 5 žloutků se 170 g cukru, přidáme polohrubou mouku, kakao a sníh z 5 bílků. Těsto dáme do dortové formy a pozvolna upečeme, necháme vychladnout. Z 30 g másla a 30 g hladké mouky uděláme růžovou jíšku, necháme vychladnout, přidáme 1/4 l mléka a uvaříme bešamel.
Utřeme 100 g másla, 100 g mletého cukru a 40 g kakaa, vmícháme studený bešamel a rum a natřeme na upečený korpus. Smícháme všechny přísady na polevu (kromě solamylu) a pomalu ohříváme, než začne směs vařit. Přidáme Solamyl, už nevaříme. Nalijeme na moučník a necháme vychladit v ledničce. Příprava se zdá složitější, ale výsledek stojí za to.
Další varianta je, že těsto upeču na plechu s vyšším okrajem, potřu krémem, nakrájím na kostky a ty namáčím v polevě.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Na pánvi osmažit maso, snažit se ho rozkouskovat. Jemně posypat povrch kari kořením, promíchat a
zalít 1 smetanou,…
více o Kari těstoviny s mletým masem