Nad vodní lázní ušleháme vejce, cukr a kakao. Až bude směs dobře promíchaná, odstavíme a vmícháme máslo. Krém necháme vychladnout.
Piškoty slepujeme krémem, z obou stran dostatečně pokapeme koňakem, brandy nebo rumem a vložíme na tácku do mrazáku. To děláme proto, aby piškoty při obalování marcipánem dobře držely u sebe a nerozjížděly se.
Marcipán vyválíme do tenka, při vyvalování používáme přesátý moučkový cukr. Rozkrájíme na kostky odpovídající velikosti pro obalení piškotů.
Když máme piškoty zabalené do marcipánu, obalíme je v kakau, nejlépe směsi kakaa instantního a kakaa na vaření.
Marcipánové brambůrky uchováváme v chladu pod potravinářskou folií.
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete