Menší hlávku zelí nakrojíme do kříže, ale nedokrojíme, jinak by se nám rozpadlo. Vložíme do vařící osolené vody a necháme pár minut povařit. Vyndáme, necháme okapat a rozčtvrtíme. Pokud máme větší hlávečku, tak uděláme osminky. Vzniklé měsíčky zpevníme párátkem a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo ve fritovacím hrnci.
Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou. Je to vynikající a chutná to stejně jako smažený květák, jen je s tím míň práce a také je to podstatně levnější.
1. Rozmícháme vejce s mlékem a postupně přidáváme mouku (je lepší míchat mixérem-metličkou je to zdlouhavější),přidáme…
více o Palačinky s Nutellou a keksem
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole
Z uvedených surovin uděláme těsto na palačinky a necháme asi hodinu odpočinout, aby vločky nabobtnaly a změkly. Potom…
více o Palačinky zapečené se smetanou