Do vařící osolené vody vložíme kostku bujonu a vsypeme sóju. Povaříme asi 15 minut, scedíme a vytlačíme přebytečnou vodu. Do vytlačené sóji přidáme pepř, papriku a sójovou omáčku (alespoň 5 lžic), promícháme a necháme chvíli odležet.
Osmažíme cibuli a česnek na oleji a po 5 minutách přidáme sóju a smažíme, až sója dosáhne zlatavé barvy – kůrčičky (10–15 minut).
Podáváme s brambory a kyselým zelím. Výborná rychlá večeře i oběd.
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na…
více o Bramborový salát s majonézou
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč