g
mleté maso
míchané na karbanátky – hovězí a vepřové
kečup - sladký
Postup přípravy receptu
Mrkev jemně nastrouháme a smícháme s masem, toustem, vejcem a ostatními ingrediencemi. Z hmoty vytvoříme karbanátky asi 4 cm vysoké a 9 cm v průměru. Položíme je na pečicí papír nebo alobal na plech a pomažeme omáčkou vytvořenou ze 3 lžic kečupu a 1–1/2 lžičky worcestrové omáčky. Pečeme v horní části předehřáté trouby na 200 °C po dobu 10 minut. Pak obrátíme, pomažeme omáčkou i druhou stranu a dopékáme dalších 10 minut.
Výsledkem jsou neobyčejně šťavnaté karbanátky díky mrkvi, která nijak neovlivní chuť masa.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Uvařenou kapustu pokrájíme na nudličky, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme do mísy k rozšťouchaným bramborám. Přidáme…
více o Bramborovo-kapustové placičky