1 - Vypeckované švestky pokrájíme a za stálého míchání povaříme doměkka. Pak tyčovým mixerem rozmixujeme dohladka. Můžeme také nejprve čerstvé švestky pomlít a pak teprve povařit (již nemusíme mixovat).
2 - Do povařené, hladké, švestkové kaše vmícháme směs cukrů, pudinků a kakaa, necháme za stálého míchání probublat ještě asi 2 minuty.
3 - Švestkovou ,,nutelu,, plníme do umytých, suchých skleniček, dobře uzavřeme a sterilujeme při 80-ti°C 15 minut.
* Množství pudinku (2-3 ks) = záleží na tom, jak chceme mít nutelu hustou, já dávám dva čokoládové a pokud potřebuji například na koláč hustější, pudink dodatečně přidám před pečením do hotové nutely.
* Množství kakaa (150-200 g) = záleží na tom, jak které kakao barví a jakou má chuť. Mě se osvědčilo nedávat víc než 150 g.
* Pudink můžeme dát i vanilkový, nutela je pak jemnější(krémovější).
Nutela se hodí na mazání perníků, buchet ..., jako náplň koláčů, závinů a buchet a výborná je především v kombinaci s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.
Velkou inspirací mi byla Jarka O.. Ještě jednou Ti moc děkuji a měj se hezky :-) !
1) Brambory oloupeme a spolu s omytou neloupanou cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo…
více o Bramborovo-cuketové kari
Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a zalijeme šťávou z jednoho citronu, aby nezhnědla.Pekáček nebo dortovou formu…
více o Obrácený koláč s ovocem
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek