Cukr zalijte 30 ml vody, přidejte ocet, šťávu a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče. Vařte asi 15 minut.
Cibuli i zázvor oloupejte a nakrájejte najemno. Papričku zbavte semínek a společně s polovinou vyloupaných švestek a kořením ji přidejte do rozvaru. Za občasného míchání vařte 30 minut.
Přidejte zbylé švestky a vařte dalších 15 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
Ještě horké plňte do vyhřátých sklenic, otočte víčkem dolů a nechte vystydnout.
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Palačinky:
V mléce rozmícháme vejce, olej, trochu bazalky, špetku soli a prosátou mouku. Těsto necháme v chladu 30 min…
více o Špenátové palačinky od Teri