Kuře s jablky Na oleji orestujeme cibulku, přidáme na kostičky nakrájené žampiony, klobásu, kuřecí prsa a jablka. Osmahneme,… více o Kuře s jablky
Lívance s jablky Z uvedených surovin vypracujeme lívancové těsto, necháme v teple nakynout a smažíme na lívanečníku. více o Lívance s jablky
Lívanečky s jablky Rozmícháme žloutky s cukrem a mlékem, přidáme mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme do hmoty.… více o Lívanečky s jablky
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché… Když dnes mluvíme o rostlinné kuchyni, málokdo si vzpomene na ženu, která ji provozovala už… Celý článek
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i… Jsou krásné, dobré a máte-li v sobě jen trochu kreativního ducha, tak vás bude jejich příprava… Celý článek
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z… Slyšeli jste někdy o pokrmu s anglickým názvem One-Pot Baked Spaghetti? Toto jednoduché jídlo… Celý článek
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit? Rýže má neprávem punc přílohy, kterou ve varném sáčku hodíte do vody a nic na ní nezkazíte.… Celý článek
Jablečná pochoutka Smícháme krupici, mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Oloupaná jablka nastrouháme na plátky. Polovinu… více o Jablečná pochoutka
Široké nudle se šunkovou omáčkou Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme. Udržujeme je teplé. Pršut nakrájíme na proužky, šunku na maličké kostičky a… více o Široké nudle se šunkovou omáčkou
Zapékané brambory s pórkem Pórek nakrájíme na kolečka i se zelenou částí a spaříme vroucí vodou. Scedíme. Do vymazaného pekáče dáme polovinu… více o Zapékané brambory s pórkem
Australská čokoládová buchta z… Celé bulvy červené řepy uvaříme ve vodě do měkka. Řepu oloupeme a nastrouháme na jemno (nebo pro pohodlné jako já i… více o Australská čokoládová buchta z červené řepy
Štrachanda Houby namočíme na 10-12 minut do směsi ušlehané z vejce, smetany a krupice. Škvarky nasekáme, spolu s jemně krájenou… více o Štrachanda
Plněný hermelín Stella Hermelín podélně rozřízneme. Měkký střed vydlabeme, přidáme máslo a lučinu, ašleháme a doplníme strouhanými vlašskými… více o Plněný hermelín Stella
Tiramisu Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme špetku soli a Lučinu. Vše dobře promícháme. Piškoty krátce namočíme do směsi z… více o Tiramisu
Prsa od Mary Na rozpálený olej vložíme rozdrobené bujónové kostky, na to poskládáme kuřecí prsa, které jsme nakrájeli na malé plátky… více o Prsa od Mary
Zelňačka Na másle si zpěníme cibulku, přidáme na jemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme… více o Zelňačka
Lívance z kefíru Zaděláme těsto, které v lívanečníku smažíme. Potíráme marmeládou a nebo umíchaným tvarohem a sypeme cukrem se skořicí. více o Lívance z kefíru
Vepřová plec po Znojemsku Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když… více o Vepřová plec po Znojemsku
Pomerančová kachna Kachnu očistíme, potřeme olejem, osolíme a posypeme tymiánem. Do kachny vložíme dílky jednoho pomeranče a obou jablek,… více o Pomerančová kachna