Omyté a odblaněné maso osolíme. V pekáči rozpustíme máslo, přidáme na kousky nakrájenou slaninu a maso po všech stranách lehce opečeme. Poté pečeme v troubě, nejprve z jedné a pak z druhé strany a podléváme vlastní šťávou. Hotové maso nakrájíme a znovu vložíme do pekáče, čímž získá krásnou barvu.
V misce utřeme máslo do pěny. Přidáme k němu dobře vymačkané a prolisované žemle namočené v mléce, žloutky, petržel, sůl, koření, strouhanou housku a vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme buď zvlášť, nebo nádivku přidáme do pekáče k masu cca ½ hodiny před dopečením.
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině