Na pánvi si rozehřejeme trochu oleje, osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli dozlatova a na plátky nakrájený česnek. Přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa, osmahneme, přilijeme šťávu z citronu, nastrouhanou kůru z obou citronů, smetanu a petrželku. Podle chuti osolíme a opepříme. Směs smícháme s těstovinami a na talíři ozdobíme bylinkou.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky