Uvaříme si hrnek silné kávy a začneme vykládat formu piškoty. Lžící piškoty po celé délce polijeme vychladlou kávou. Do druhého hrnku si dolijeme trochu Amaretta a celý proces polévání opakujeme.
Vezmeme si k ruce mísu, do té nalijeme smetanu ke šlehání (popřípadě i ztužovač) a vše šleháme, dokud není šlehačka tuhá.
Přidáme tvaroh a cukr a vše ušleháme. Touto směsí potřeme piškoty.
Dáme další vrstvu piškotů, polijeme kávou a Amarettem a potřeme vrstvou náplně.
Na závěr celý dort posypeme kakaem přes sítko. Necháme přes noc uležet (cca 7–9 hodin).
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát