Brambory nakrájíme na malé kousíčky, smažíme na pánvi na mírném ohni (hodně oleje). Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, podle chuti lze pro vylepšení i papriku, sůl, pepř dle chuti. Smažíme až do měkka, ne do růžova! Necháme 5 minut zchladnout, přendáme z oleje do předem připravené mísy s rozmíchanými vejci. Zamícháme a rozlijeme na stejnou pánev se zbývajícím olejem. Otočení této 3 cm tlusté omelety: přiklopíme pánev mělkým talířem, otočit ji vzhůru nohama a sesuneme omeletu zpět na pánev. Smažíme tak akorát.
Na hotové poklademe plátkový sýr, nakrájíme na trojúhelníky a podáváme s majonézou – Španělé tomu říkají národní jídlo.
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Najprv upečieme sušienky (alebo kúpime hotové piškóty :)). Rúru vyhrejeme na 190°C. Maslo našľaháme s cukrom do peny,…
více o Vanilkový pohár s jahodami
Citrónový krém
1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se…
více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE