Listové těsto rozválíme na placku a vyložíme jím pekáč s vyšším okrajem tak, aby se z těsta vytvořila „vanička“. V míse rozmícháme tvarohy s mlékem, vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem (množství podle chuti), vanilkovým pudinkem (nevařeným) a rozinkami. Rozmíchanou tvarohovou směs vylijeme na těsto do pekáče a dáme péct.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 1/2 hodiny (až těsto na okrajích zezlátne). Z čokolády na vaření, másla, kakaa a cukru moučky (množství dle chuti) si vytvoříme ve vodní lázni polevu, kterou polijeme ještě vlažný koláč a dáme vychladit.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem