Všechny ingredience (vejce, mléko, mouka, prášek do pečiva a cukr) spojíme v jedno těsto (stačí i vařečkou, kdo chce, může použít šlehač). Mícháme, dokud nejsou v těstu hrudky.
Vaflovač předehřejeme, vymastíme olejem a těsto vlijeme dovnitř v množství, aby nebyly vidět malé čtverečky. Jakmile jsou vafle béžové, vyndáme je a můžeme podávat.
Pro milovníky rozinek – do těsta jich pár přidejte a budete mít rozinkové vafle, stejně tak i se skořicí.
Podáváme se surovinami dle chuti, doporučuji s javorovým sirupem nebo s lesním ovocem a šlehačkou.
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,…
více o Bruselák s citronovým krémem
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce