Mléko a smetanu necháme projít lehce varem. Přidáme vanilkový lusk, který přepůlíme a nožem vsypeme semínka. Přiklopíme a necháme 10 minut odstát kvůli propojení chuti vanilky. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme hrnek se směsí mléka a smetany. Důkladně promícháme a vlijeme do zbytku mléka a smetany. Povaříme cca 3–4 minuty za stálého míchání. Ještě teplé přecedíme, ochladíme a dáme do mrazáku v plastové nádobě. Po 30 minutách promícháme a necháme zatuhnout.
Když přidáte 300–400 g propasírovaného ovoce, máte ovocnou. Propasírované ovoce přidáte přes cedník do mléka a povaříte. Místo vanilkového lusku můžete dát několik kávových lžiček vanilkového cukru.
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Dáme vařit maso v bujonu. Usmažíme palačinky z polohrubé mouky, vajec, vody, mléka a soli na rozpáleném oleji a hotové…
více o Palačinky plněné kuskusem
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou