Keksy dáme do hrubšího silonového sáčku, který na vále krásně poválcujeme válečkem, až jsou uvnitř sáčku pouze jemné drobky. Ze všech surovin (bez kokosu) vypracujeme vláčnější těsto. Pokud se zdá těsto stále suché, přilijeme ještě trošku kávy nebo rumu. Dáme do chladna odpočinout na 2 hodiny, až vsáknou drobky tekutiny. Mezitím vyšleháme do pěny z uvedených přísad krém. Těsto pak rozdělíme na 3–4 kusy. Na vál rovnoměrně rozprostřeme kokos a na něm každý kus vyválíme na tenčí, pokud možno obdélníkový plát, který natřeme chladným krémem a opatrně svineme po delší straně do rolády. Hotové ještě pořádně v kokosu převálíme a uložíme do chladna v alobalu. Krájíme ostrým nožem roládky.
Záměrně na toto cukroví používám keksy, protože z piškotů se těsto moc drolilo. Roláda se dlouhodobě drží na špici vánočního cukroví naší rodiny.
Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit přidáme na kousky nakrájené…
více o Zdravý vodník pro nejmenší
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme, když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle