Sušené houby namočíme na půl hodiny do vody, poté krátce podusíme, přidáme plátek másla a orestujeme doměkka. Pekáč vyložíme plátky slaniny, na ně položíme omytý kapří filet, který potřeme rozetřeným česnekem se solí, ochutíme paprikou a špetkou pepře. Poklademe většími plátky podušených hub, na drobno pokrájené slaniny a vrstvou na kolečka nakrájené cibule. Na ni položíme kupičky z houbové drti. Pečeme v troubě na cca 160 stupňů asi 25 minut (do mírného zhnědnutí cibule). Rozporcujeme a podáváme zalité rozpuštěným máslem. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory (stejně dobře chutná i s chlebem.
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové