Vařené fazole

2.6

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      stroužek česnek
    • šalvěj 10 lístků nebo 1 lžička sušeného
    • 400
      g fazole
    • extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  • Fazole zalít vodou a nechat na noc bobtnat.
  • Slít vodu, přesypat do hrnce, zalít znova vodou 3-4 cm nad fazole. Vařit, 10 min. zprudka nezakryté. Sebrat pěnu, zmírnit teplotu, zakrýt poklicí, a vařit 2 hodiny. Nemíchat, jen občas zatřepat s hrncem, kdyžtak přilít vodu.
  • Ldyž jsou fazole měkké, slít vodu a zamíchat do nich olivový olej, sůl, česnek a šalvěj. Podávat teplé.
Zařazení: Přílohy Luštěnina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: