Fazole nechat namočit přes noc.
Druhý den slít vodu, fazole přesypat do hrnce, zalít znovu (3 cm nad), a přivést k varu. Na mírném plameni...
více o Domácí pečené fazole
Čočku uvaříme.
Na pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme tofu, které pak odložíme stranou. Na pánev dáme na plátky nakrájený česnek a...
více o Červená čočka s cuketou a tofu
Fazole uvaříme (nemusí být úplně měkké). Vaříme pouze ve vodě, nijak neochucujeme. Na oleji lehce orestujeme cibuli, přidáme na kostičky...
více o Výborné fazole
Cizrnu přes noc (asi na 10 hodin) namočíme. Poté ji uvaříme v nesolené vodě dokřupava. Trvá to asi 45 minut, v posledních 15 minutách...
více o Staročeská cizrna
Na rozpáleném slunečnicovém oleji, do kterého přidáme bobkový list a nové koření, osmažíme dosklovata na kostičky pokrájenou cibuli. Ke...
více o Thajská čočka se zeleninou
Fazole zalít vodou a nechat na noc bobtnat.
Slít vodu, přesypat do hrnce, zalít znova vodou 3-4 cm nad fazole. Vařit, 10 min. zprudka...
více o Vařené fazole
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon – 1 lžičku celkem.
Cizrnu přes noc namočte v dostatku vody.
Ráno...
více o Francouzský salát z cizrny
Předem namočenou čočku vaříme v osolené vodě doměkka. V jiném hrnci na oleji osmažíme 1,5 cibule nakrájené nahrubo. Rýži propláchneme v...
více o Rýže a čočka s cibulkou – příloha
Papriky omyjeme, překrojíme je na poloviny a očistíme od semeníků. Potom je necháme ve vyhřáté troubě asi 15–20 minut změknout. Cibuli...
více o Čočka s paprikami
Čočku naložíme do vody a necháme několik hodin stát. Můžeme také přes noc. Potom čočku ve stejné vodě doměkka uvaříme. Tvrdý sýr nakrájíme...
více o Čočková sekaná
Na rozpálenou pánev přidáme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený česnek a celou klobásu. Restujeme do té doby, než ingredience budou...
více o Fazole s uzeninou
Hrách propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Nabobtnaný hrách vaříme ve vodě, ve které byl namočen. Vaření urychlíme v tlakovém...
více o Hrachová kaše