Všechny ingredience zpracujeme do pružného těsta (zdá-li se tuhé, můžeme přidat trochu mléka). Necháme 10 minut odpočinout, pak odkrajujeme kousky a tvoříme vdolečky. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě tuku. Podle chuti mažeme povidly, zavařeninou, sypeme perníkem nebo tvarohem. Navrch ozdobíme např. kopečkem šlehačky, jogurtu nebo zakysané smetany a ovocem. Protože těsto není sladké, můžeme vdolečky upravit i naslano, např. potřít kečupem a posypat sýrem, podobně jako langoše.
Kdo nesnáší kvůli poruše zažívání kynuté těsto a klasické vdolky nemůže, tomu tyto vdolečky nebudou působit žádné potíže (např. pálení žáhy).
Ze surovin zpracujeme těsto, nenecháme kynout a hned rozdělíme na 10 dílů. Z každého dílu vyválíme kolečka o velikosti…
více o Plněné rohlíčky bez kynutí
Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a…
více o Jiřinčina skořicová bábovka
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena