Uvařené maso pokrájíme na kostičky. Do větší mísy dáme na kostičky pokrájené pečivo a zalijeme vlažným vývarem. V jiné misce utřeme žloutky a máslo, přidáme nakrájené maso, bylinky a vše promícháme s pečivem, okořeníme. Pokud je hmota řídká zahustíme strouhankou. Do směsi vmícháme sníh a dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. V předehřáté troubě při 190st. C pečeme 35-40min.
Veku rozkrájíme na kostičky.
Zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky a necháme odležet.
Vepřové maso uvaříme,…
více o Jarní velikonoční nádivka
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
Vývar přivedeme k varu. Mezitím očistíme a opláchneme mrkve. Pak je rozkrájíme na kostky či kolečka, přidáme do polévky…
více o Nudlová polévka s mrkví
V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo.
Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu…
více o Pomazánka s pažitkou a jablky
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami