Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme podravkou. Pánev vyložíme měsíčky cibule asi centimetr vysoko, poklademe okořeněným masem a zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem alespoň 2 centimetry vysoko. Maso zalijeme částí mléka a dusíme pod pokličkou doměkka. Pokud je třeba, mléko doléváme. Až maso změkne, přidáme oříšek másla a už bez pokličky dopékáme, až sýr nahoře zčervená.
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu