Řízky mírně naklepeme, nařízneme po stranách, okořeníme a necháme chvíli odležet. Mezitím nakrájíme hermelín na plátky. Na oleji zprudka osmahneme maso do zlatohněda, poprášíme moukou, obrátíme a osmahneme z druhé strany. Podlijeme vodou. Do vzniklé šťávy přidáme zarovnanou lžíci povidel (můžeme nejdříve rozmíchat ve vodě, abychom to nemuseli dělat na pánvičce) a ještě dochutíme kořením. Těsně před doděláním poklademe plátky hermelínu tak, aby „povolil“.
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Potřeme kořením na křidélka rozmíchaným v oleji a dáme opéct zprudka z obou stran…
více o Vepřové plátky po čínsku
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme žampiony, na kousky nakrájené krabí tyčinky, pórek, osolíme, opepříme, okořeníme…
více o Rizoto z krabích tyčinek
Křídla očistíme, odřízneme konce křídel (jako v KFC). Dáme marinádu použil jsem kupovanou přímo na křilované křídla.…
více o Marinovaná kuřecí křidélka